14 Ekim 2007 Pazar

Football Manager 2008 Geliyor

Championship Manager serisinin yaratıcıları SI Games, bu ay sonunda serinin SEGA ile anlaştıktan sonra adı değişen Football Manager 2008 versiyonunu oyuncularla buluşturacak. CM 3'ten bu yana müdavimi olduğum, CM 2000-2001 versiyonunda Türkiye Milli Takımı ile Dünya Kupası'nı Nihat'ın İtalya'ya son dakikada attığı golü ile aldığımı dün gibi hatırlıyorum. Halbuki o zamanlar üniversite ikinci sınıftaydım. Zaman çabuk geçiyor.

FM 2008, eklendiğinden beri pek hoşnut olmadığım iki boyutlu maç ekranının elden geçirildiğini, lisans nedeni ile sadece altyapıdan gelenlerin dolayısıyla, tecrübeli oyuncuların yıllar süren kariyerlerinde geliştireceği pek çok yeteneğin fotoğrafları yerine yeni bir motor ile yüz hatlarının oyuna aktarıldığını (mutlu iseler güleceklerini vesaire), takım kaptanı ile toplantılar yapılabildiğini, daha gelişmiş bir takvimin yer aldığı verilen detaylar arasında.

Benim ilgimi çeken en önemli değişiklik, taktik ekranında hep takım ekranına dönerek oyuncuların özelliklerini görmemize artık gerek kalmamasını sağlayacak olan istenildiği büyüklüğe ayarlanabilen saha ekranı. Artık hiç ekran değiştirmeden hem korneri kim daha iyi kullanır görebilecek hem de hemen onu seçebileceğiz, vb...

Merakla yeni versiyonu bekliyorum. Futbolu izlemekle yetinemeyenlere duyurulur...

Hiç yorum yok: