31 Ekim 2011 Pazartesi

Amazon'un Kindle'ı - Yaktın Bizi!!!

Bugün böyle faal geçti Scotty. Uzun zamandır aklımda olupta bir türlü yazamadığım şeyleri toparladım. Bu listemin başımda olup da paylaşımda sona kalan Kindle Fire. Canlı izleyen var mı bilmiyorum ülkemiz de ama internetten takip eden kitle umarım fazladır. Amazon'un CEO'su Jeff Bezos, daha Steve Jobs ölmeden ama görevinden kendi isteğiyle ayrılmışken simsiyah bir LCD duvarının önünde yavaş yavaş konuşmaya başladı.

* 7 inçlik IPS (dar açılarda görüntü kayıpsız) dokunmatik ekran,
* Çift çekirdekli işlemci,
* 410 gram ağırlık,
* Amazon'un sahip olduğu tüm içerik (100.000 film ve tv programı, 17 Milyon şarkı),
* Android işletim sistemi ve sayesinde Android Uygulamaları,
* Tahmin edebileceğiniz gibi milyonlarca kitap ve dergi,
* Amazon Cloud içerisinde tüm satın alınan içeriğin bedava barındırılması (bu içeriğin dilendiği gibi Kindle Fire'dan silenebileceği ve istendiğinde tekrar indirilebileceği demek),
* Amazon Cloud'a kolay erişim sağlayan Kindle Fire'a özel Silk (Amazon'un özel) browser'ı,

* 8 GB HDD kapasitesi,
* Wi-fi,
* USB bağlantısı,
* 7 saat video izlemeye yetecek pil ömrü...

Liste böyle uzayıp gidiyor. Pekii Amazon'u Apple'ın ve hatta Microsoft'un karşısına rakip olarak getirebilecek bu olaylar silsilesi nasıl gelişti? Amazon 1995 yılında internet balonunun şişmesine yakın bir zamanda kuruldu. İlk kitabını bir yıl sonra sattı. O günden itibaren hissedarlar Jeff'in ilk iş planındaki finansal geri dönüş hızının çok yavaş olduğunu belirte dursunlar, internet balonu ile havalanan şirket rakipleri gibi boş adımlar atmak yerine Jeff'in iş planındaki A'dan Z'ye tüm ürünlerin en az hata ile sunulması hedefi ve pek çok farklı ürün kombinasyonu ve teknolojinin doğru takibi sayesinde hızla büyümeye başladı.

Yaptığı haraketlerde hep büyük stratejisini izleyen Bezos yavaştan cloud computing ve içerik genişletme çalışmalarına yoğunluk verdi ve Kindle'ı ile kendi alanındaki rakiplerinin önüne geçti. Hele Fire ile Apple ve Microsoft'un rakibi haline gelmiş oldu. Hala ülkemiz yerine Papua Yeni Gine'de satılan Kindle ürünleri birde bizim ellere gelse tadından yenmeyecek.

Tavsiyem Amazon'u yakından takip etmeniz. Zira buradan daha çok yenilikler geliyor olacaktır diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok: