12 Ocak 2012 Perşembe

Google'ın En Büyük Cloud Computing Anlaşması


Google cloud servislerinin en büyük satışını hem de bir bankaya yaptı. Google ile sadece iç iletişim ve video konferans konularında anlaşma yapan BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria) Avrupa kıtasının yedinci büyük finans kuruluşu.

BBVA Direktörü Carmen Herranz yaptığı açıklamada tüm müşteri bilgilerinin kendi veri merkezlerinde kalmaya devam edeceğini, Google ile yapılan anlaşma kapsamında sadece şirket personellerini tekrara dönen işlerden kurtarmaya odaklandıklarını belirtti. Herranz devamında aldıkları bu kararın giderek hızlanan sektörlerinde teknolojik yeniliklerin getirdiği avantajları değerlendirmek hedefli olduğunu belirtti.

Yaklaşık 40 ülkede faaliyette bulunan BBVA, bu anlaşma ile Google'a ait olan mail, takvim, doküman yönetimi, chat ve video konferans gibi uygulamaları tüm personelinin kullanımına sunacak. Anlaşmanın yapılmasının ardındaki en önemli faktörlerden birisinin de personel bilişim ihtiyaçlarının giderek daha fazla mobilleşmek zorunda olması gösterilmekte. BBVA CIO'su Jose Olalla artık internete bağlanabilen her aygıttan gerekli bilgiye ulaşabilmeleri sayesinde bu anlaşmanın şirketin bilgi yönetimi süreçlerini daha efektif bir hale getireceğini belirtti.

Google Avrupa Kurumsal Ürünler Müdürü Sebastian Marotte, Cloud Computing ürünlerini kullanan müşterilerine %50 ile %70 arasında değişen maliyet avantajları sağlaklarını söylerken, BBVA ile yaptıkları anlaşmanın bugüne kadar bu alanda yaptıkları en büyük satış anlaşması olduğunu belirtti. Ayrıca bunun bir banka olmasının ileride potansiyel müşterilerine de bir örnek teşkil edeceğini eklerken, şu anda BBVA tafında 7.000 kişilik bir pilot ekibinde testlerin başladığını belirtti.


1 yorum:

Talha dedi ki...

CLOUD COMPUTİNG ÇAĞI GELECEK 10 YILDA BÜYÜK SES GETİRECEK GİBİ DURUYOR GERÇEKTEN. BUNUN İÇİN GÜVENLİK SORUNUNU ÇÖZMESİ GEREKİYOR ŞİRKETLERİN.